Om mig

Jeg hedder Helle Hynne, er født i 1980 og uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi og PSYCH-K facilitator.

Core Belief er manifestationen af en drøm, jeg har haft det meste af mit liv, om at skabe et nærværende, nysgerrigt og kærligt støttende rum, med empowerment, integritet og meningsfuldhed. Hvor du kan fordybe dig i dig selv, din process, slippe det der holder dig tilbage og give dine ønsker, drømme og længsler næring og vinger. Du er eksperten i dit liv og din stemme er den vigtigste. 

Min vej kort fortalt

Jeg har ikke gået en lige vej gennem livet, men derimod en kringlet, kroget, smuk, bakket, spændende og til tider virkelig udfordrende vej med masser af op- og nedture. Spiritualitet og selvudvikling har altid haft den centrale plads i mit liv og allerede i mine tidlige teenageår, begyndte jeg at meditere og interessere mig for det åndelige. Min nysgerrighed på livet og universet, indeni og rundt om mig, har ledt mig omkring lærere og spirituelle mestre rundt om i verden.

Da jeg som 18årig fandt min vej ind på en skole for kropsterapi og kreativitet, vidste jeg at jeg var på min rette vej. Jeg er siden kommet omkring en stemmeterapeutisk uddannelse. En 2årig uddannelse i scene- og livskunst med fokus på skabelsen af kreative projekter fra idé til produktion samt terapi, meditation og spiritualitet. Og gav sessioner med stemme-, kropsterapi og samtale som metode.

I mange år rejste jeg i vintermånederne til Indien, for at være med min spirituelle mester, ShantiMayi. Jeg er gennem årene kommet omkring meditation i alle mulige former fra Vipassana retreats (den meditationsform som mindfulness oprinder fra) over visualisering til tantra (og som en indskudt bemærkning, er tantra en måde at være i livet på. Og en forening af elskov, kærlighed og spiritualitet med bevidsthed, ligeværd, polaritet og udvikling). Te-ceramoni, chanting, mantra, sanse- og dansemeditationer, transformerende overbevisningsmeditationer bl.a. med Dr. Joe Dispenza. Derudover har jeg en række større og mindre uddannelser indenfor terapi, coaching, storytelling, healing, systemiske opstillinger mm.

To begivenheder som i høj grad kom til at forme mit liv, var min fars død da jeg var 27. En dyb og kærlig sidste tid fuld af healing, indsigter og erkendelser som jeg er dybt taknemmelig over. Året efter gik jeg pilgrimsruten Caminoen, og var tæt på selv at miste livet. Jeg blev hasteopereret, lever i bedste velgående og er dybt taknemmelig for mit liv. To intense oplevelser som har givet mig en dyb accept og indsigt om mig selv, livet og døden.

Jeg slog derefter ind på en mere konventionel vej og uddannede mig som pædagog, og arbejdede blandt andet på en børnepsykiatrisk afdeling, hvor jeg anvendte og lavede personlige eventyr med børnene.

Jeg var gennem tiden kommet omkring både sunde og opbyggende såvel som usunde og nedbrydende lærere og fællesskaber. Intet ville jeg have været foruden, da det ubalancerede har lært mig uvurderligt meget. Men jeg havde brug for en mental forståelse og diskussion af livet og menneskelige processer og uddannede mig videre til kandidat.

Uddannelsen til kandidat gav mig foruden et solidt fagligt fundament at stå på også en kritisk skelneevne. Det udmøntede sig i specialet Grænseløs selvudvikling.  Som er en kritisk analyse og undersøgelse af processerne og virkningerne ved at være i en sekterisk organisation, gruppedynamikker, affekter, magt, hjernevask, gaslighting, exitproces og hvilke spor det efterlader i den enkelte 10 år efter exit.  Specialet tager sit afsæt i en ekstrem case for derigennem at kaste lys på nuancerne i det normale. Det er nemlig de samme mekanismer, der er på spil i større eller mindre grad fx i mange parforhold (fx præget af narcisissme), i familien, på arbejdspladsen. Og viser samtidig også hvorfor det kan være, så svært at forlade et dårligt forhold eller at sige op, selv om man godt selv ved at noget er helt galt. 

I slutningen af mit studie kom jeg på sporet af PSYCH-K efter at have læst cellebiolog Bruce Liptons (PhD) meget anbefalelsesværdige bog Intelligente celler. Her fandt jeg et redskab hvor jeg nemt, effektivt og endda fyldt med glæde kan forandre mit liv og situation. Oplevelsen af hvilken forskel det gør i mit liv, når min underbevidsthed arbejder med mig, i stedet for at det er en evig kamp mellem mit bevidst sind og underbevidsthed.

Jeg er meget inspireret af epigenetik og kvantefysik. Hvor videnskab møder og er uadskilleligt fra spiritualitet, et emne jeg berører i artiklen dine tankers magi.

Privat er jeg mor til to dejlige børn, som fylder vidunderligt meget i mit liv, bor med min skønne mand og elsker at tilbringe tid med dem, venner og familie og at lave kreative projekter, være i naturen, tænde et bål og fortælle historier.

Nøgleord for min viden og erfaring

Her er nogle af de områder op som jeg har særlig erfaring og viden indenfor.


Med Psych-k er det dog ikke afgørende at din problematik eller ønsker falder indenfor min viden og erfaring.

  • Jeg har et naturligt blik og forståelse for børns perspektiv og har rigtig god erfaring med Psych-K og børn (over 9 år). Det er helt afgørende at barnet selv har lyst til det.
  • Parforhold, seksualitet, skilsmisse.
  • Selvkærlighed for kvinder.
  • Forældrerollen - at møde dit barn med empowerment, kærlighed og integritet.
  • Ensomhed, angst, stress.
  • Selvværdsproblematikker.
  • Døden og dødsprocesser.
  • Gaslighting, social og økonomisk vold i parforhold/arbejdet/sekter.