Om mig

Jeg hedder Helle Hynne, er født i 1980, mor til to dejlig børn og uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi og PSYCH-K facilitator.

Core Belief er manifestationen af en drøm, om at skabe et nærværende, nysgerrigt og kærligt støttende rum, for empowerment, integritet og meningsfuldhed. Et rum hvor du kan fordybe og udfolde dig, slippe det der holder dig tilbage og give dine ønsker og drømme næring og vinger.

Lidt om min vej

Jeg har ikke gået en lige vej gennem livet, men derimod en kringlet, kroget, smuk, bakket, spændende og til tider virkelig udfordrende vej med masser af op- og nedture. Spiritualitet og selvudvikling har altid haft den centrale plads i mit liv og allerede i mine tidlige teenageår, begyndte jeg at meditere. Min nysgerrighed på livet og universet, indeni og rundt om mig, har ledt mig omkring lærere og spirituelle mestre rundt om i verden.

Som 18årig fandt min vej ind på en skole for kropsterapi og kreativitet. Derefter en uddannelse i scene- og livskunst med fokus på skabelsen af kreative projekter fra idé til produktion, terapi og meditation. Samt en stemmeterapeutisk uddannelse. Herefter begyndte jeg at give sessioner med stemme-, kropsterapi og samtale som metode.

Mange lange vintre har jeg tilbragt i Indien, for at meditere og være med spirituelle mestre. Jeg er over årene kommet omkring meditation i alle mulige former fra Vipassana retreats (som mindfulness oprinder fra) over visualisering til tantra (og som en indskudt bemærkning, er tantra en måde at være i livet på. En forening af elskov, kærlighed og spiritualitet med bevidsthed, ligeværd, polaritet og udvikling). Te-ceramoni, chanting, mantra, sanse- og dansemeditationer, transformerende overbevisningsmeditationer. Derudover har jeg en række større og mindre uddannelser indenfor terapi, coaching, storytelling, healing, systemiske opstillinger mm.

To begivenheder som i høj grad kom til at forme mit liv, var min fars død da jeg var 27 år og sommeren efter, hvor jeg på pilgrimsruten Caminoen, selv var tæt på at miste livet. To intense oplevelser som har givet mig dyb taknemmelighed, accept og indsigt om mig selv, livet og døden.

Jeg slog derefter ind på en mere konventionel vej og uddannede mig som pædagog, og arbejdede blandt andet på en børnepsykiatrisk afdeling, hvor jeg anvendte og lavede personlige eventyr med børnene.

Jeg er gennem tiden kommet omkring både sunde og opbyggende såvel som usunde og nedbrydende lærere og fællesskaber. Intet af det ville jeg have været foruden, da det ubalancerede har lært mig uvurderligt meget. Men jeg havde brug for en mental forståelse og diskussion af livet og menneskelige processer og uddannede mig videre til kandidat.

Uddannelsen til kandidat gav mig foruden et solidt fagligt fundament at stå på også en kritisk skelneevne. Det udmøntede sig i specialet Grænseløs selvudvikling.  Som er en kritisk analyse og undersøgelse af processerne og virkningerne ved at være i en sekterisk organisation, gruppedynamikker, affekter, magt, hjernevask, gaslighting, exitproces og hvilke spor det efterlader i den enkelte 10 år efter exit.  Specialet tager sit afsæt i en ekstrem case for derigennem at kaste lys på nuancerne i det normale. Det er nemlig de samme mekanismer, der er på spil i større eller mindre grad fx i mange parforhold (fx præget af narcisissme), i familien, på arbejdspladsen. Og viser samtidig også hvorfor det kan være, så svært at forlade et dårligt forhold eller at sige op, selv om man godt selv ved at noget er helt galt. 

I slutningen af mit studie kom jeg på sporet af PSYCH-K efter at have læst cellebiolog Bruce Liptons (PhD) meget anbefalelsesværdige bog Intelligente celler. Her fandt jeg et redskab hvor jeg let, effektivt og endda glædesfyldt kan forandre mit liv og situation. Oplevelsen af hvilken forskel det gør i mit liv, når min underbevidsthed arbejder med mig, i stedet for at det er en evig kamp mellem mit bevidste sind og underbevidsthed.

Jeg er meget inspireret af epigenetik og kvantefysik. Hvor videnskab møder og er uadskilleligt fra spiritualitet, et emne jeg berører i artiklen dine tankers magi.

Privat er jeg mor til to dejlige børn, som fylder vidunderligt meget i mit liv, bor med min skønne mand og elsker at tilbringe tid med dem, venner og familie og at lave kreative projekter, være i naturen, tænde et bål og fortælle historier.